Stem op ons!
Rode Panda
ONZE PROJECTEN

Red Panda Network

De rode panda leeft in het Nepalese deel van het Himalaya gebergte. Zij leven hier in de bomen en zijn dol op bamboe. Deze diersoort wordt ernstig bedreigd door verlies van leefgebied, jacht, klimaatverandering en loslopende honden die ziektes meenemen. De organisatie ‘Red Panda Network’ zet zich daarom in om deze bijzondere diersoort en zijn leefgebied te redden.
Papegaai Gespiegeld

De longen van Zuid-Azië

Dit leefgebied is niet alleen voor de panda erg belangrijk. De bossen in het Himalaya gebergte worden gezien als de longen van Zuid-Azië. Daarnaast zijn de rivieren in dit gebied belangrijke waterbronnen voor veel Aziatische landen. Het beschermen van deze bossen draagt dus bij aan het brede welzijn van zowel mens als dier.  

Samen met de lokale bevolking 

Het Red Panda Network heeft bijvoorbeeld het project ‘Punde Kundo’ opgezet, waarbij 150 lokale inwoners getraind werden om de rode panda en zijn leefgebied te monitoren. Door de lokale bevolking hierbij te betrekken en hen te informeren over de kwetsbaarheid van de diersoort, wordt een enorme bijdrage geleverd aan de langdurige natuurbescherming in dit gebied. Ook helpt de organisatie de bevolking met het duurzaam gebruik van natuurlijke producten om zo ontbossing tegen te gaan. 

A red panda home 

Avifauna steunt het Red Panda Network. Mede dankzij onze hulp is de organisatie onlangs begonnen met de aanplant van ‘A Red Panda Home’. De organisatie heeft hiervoor 22 hectare land gekocht in Oost-Nepal, in het hart van het leefgebied van de rode panda. Dit gebied wordt weer aangeplant en gerestaureerd tot een geschikt leefgebied voor de rode panda. Het gebied wordt beschermd door het Ilam’s District Forest Office. Zo kunnen de rode panda’s hier straks onbezorgd verder leven! 

Rode panda
Beukenblad2@2x
Papegaai Gespiegeld

Overige projecten...

San Martin Titi Project

San Martín Titi’s

Proyecto Mono Tocón richt zich op het behoud van leefomgeving van de San Martín titi-aap.
witkopgier

Gieren in Afrika

Een gezamenlijke inspanning om in Afrika de snelle daling van het aantal gieren te stoppen.
Europese Ooievaar

STORK Ooievaars

Gelukkig komen er steeds meer ooievaars, maar hoe ontwikkelen en verspreiden zij zich?
Avifauna Scheurkader