Beukenblad Met Blur
Rode Panda
ontdek het park

Dagprogramma & agenda

Haal alles uit jouw bezoek aan onze dierentuin! In het dagprogramma vind je alle activiteiten en presentaties die je nóg dichter bij de dieren brengen. Ook zijn er regelmatig extra activiteiten – speciaal voor abonnementhouders of voor alle bezoekers waarvoor je je kunt aanmelden. Kijk maar gauw wat er allemaal op de agenda staat…   

Nuboso Met Publiek
Voederpresentatie Dwergapen

Op het Nuboso apeneiland klimmen en klauteren allerlei aapjes over touwen en bomen. Tijdens het dagelijkse voederpraatje zie je ze van heel dichtbij. 

Pelikanenvoedering
Voederpresentatie Pelikanen

Bij de grote vijver kun je tijdens het voederpraatje zien hoe de pelikanen slim hun maaltje pakken. Zij vissen in groepsverband en lepelen met hun grote snavels hun maaltje naar binnen.

ringstaarmaki's publiek
Voederpresentatie Halfapen

In het Madagaskargebied houden onze verzorgers dagelijks twee voederpraatjes. Als deze halfapen te eten krijgen, slingeren de dieren om je heen en maken ze een hoop kabaal! 

vliegende dubbele neushoornvogel
Vogeldemonstratie

De dagelijkse vogeldemonstratie moet je gezien hebben! Onze verzorgers laten zien hoe de vogels eten en jagen. Dit leidt tot spectaculaire duikvluchten en vliegbewegingen.  

Humboldt pinguïns
Voederpresentatie Pinguïns

Heb je al eens gezien hoe een pinguïn in één keer een hele haring  doorslikt? Terwijl de pinguïns genieten van het lekkers, krijg jij de leukste weetjes te horen! 

Lori's voeren
Lori's voeren

Lori’s zijn dol op aandacht en voedsel. Jij mag ze in de Lori Landing, tegen betaling van € 1,50, een cupje nectar voeren. Voor je het weet zitten de lori’s dan kwetterend op je hand!  

Speeltuin1
Speeltuin

Het is geweldig om zoveel dieren bij elkaar te zien, maar soms wil je ook gewoon even lekker spelen. Dat kan hoor! De speeltuin heeft een heleboel te gekke speeltoestellen en attracties.

Ringstaartmaki's
Madagaskargebied

In het Madagaskargebied wandel je tussen kraanvogels en parelhoenders. En alsof dat niet spannend genoeg is, lopen er ook pluizige ringstaartmaki’s, roodbuikmaki’s en rode vari’s rond!  

Plattegrond April 2023 Web
Plattegrond

Wil jij weten waar al deze leuke programmapunten te vinden zijn? Op de plattegrond van onze dierentuin zie je precies waar ze zich bevinden en hoe je er kunt komen!

Rode panda

VANAF 14 APRIL: MEET & GREET MET DIEREN

Voor iedereen
Heb jij altijd al een keer in de huid van de dierenverzorgers willen kruipen of wil je een uniek kijkje achter de schermen? Dat kan vanaf 14 april tijdens de meet & greets! Je kunt voor €25,- p.p. meelopen met de dierenverzorger bij de rode panda of de zeldzame kiwi. De activiteit duurt ongeveer 20 minuten en is voor max 3 bezoekers (tenzij het een familie betreft). De activiteit is voor bezoekers vanaf 6 jaar. Bezoekers onder de 12 jaar dienen ten alle tijden begeleid te worden door een (betalende) volwassene. Let op! Bij de rode panda wordt het verblijf betreden. Dit is super gaaf, maar hierdoor is het belangrijk dat de bezoeker zichzelf makkelijk kan verplaatsen. Zo kan de veiligheid van jezelf en die van de dieren gewaarborgd worden. Wil jij deze unieke ervaring mee maken? Koop je ticket hiervoor via de site. Aanvang rode panda: 14:30 uur. Aanvang kiwi: 16:30 uur.
Helmk Voet

LOOPVOGELDAG

01-05-2024
Voor iedereen
Hoe snel kan een struisvogel lopen, en wat eet een kiwi eigenlijk? Ontdek dit en nog veel meer tijdens onze loopvogeldag. Er zijn deze dag verschillende informatiestands in het park waar van alles te leren valt over deze bijzondere vogels. Ook zijn er verschillende spelletjes in het park en een knutselactiviteit. Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden en voor deze activiteit is vooraf opgeven niet nodig.
Rüppels gier

GIERENDAG

08-08-2024
Voor iedereen
De gier, niet de meest charmante vogel, maar wel een hele handige. Wil jij alles over onze gieren leren, kom dan tijdens deze dag een bezoekje brengen aan onze nieuwe gieren volière. Hier staan gidsen klaar om je van alles te vertellen over de gieren. Zo kun je de eieren bekijken, voelen hoe scherp de snavel van een gier is en leuke spelletjes en activiteiten uitvoeren. Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden en is vooraf opgeven niet nodig.
Ringstaartmakigroep

MADAGASKARDAG

31-10-2024
Voor iedereen
Madagaskar is een bijzonder eiland ten oosten van Afrika met een grote diversiteit aan flora en fauna. Een van de diersoorten die hier voorkomen zijn de lemuren, zoals de ringstaartmaki’s. Deze komen nergens anders ter wereld voor. Wil je alles over deze en de andere bijzondere soorten die op Madagaskar leven leren? Kom dan eens een kijkje nemen in ons Madagaskargebied. Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden en voor deze activiteit is vooraf opgeven niet nodig.
Avifauna Scheurkader