Rode Panda
ONTDEK HET PARK

Plattegrond

Wil jij niks missen? Op de plattegrond van onze dierentuin zie je precies waar de dierverblijven zijn en welke faciliteiten je kunt aantreffen. Klik op een icoontje als je meer informatie wilt, zodat je een goede indruk krijgt van alles wat ons dierenpark te bieden heeft. Wel zo gemakkelijk, als je volop wilt genieten van jouw dagje uit.    

Beukenblad Met Blur
24257 Plattegrond Maart 2024 Web 1790x2048
Lori landing

Lori's voeren

Lori's voeren

In de Lori Landing ontdek je de Australische outback en word je omringd door een kolonie van meer dan 100 felgekleurde lori’s. Je kunt ze zelf voeren! Met een cupje nectar komen ze zo op je hand (€ 1,50 per cupje).

Oosterse tuin

rode panda met kraanvogel

Rode panda met Kraanvogel

In de Oosterse tuin leven de rode panda’s samen met de sierlijke Mantsjoerijse kraanvogels. Soms moet je goed kijken! Omdat panda’s echte slaapkoppen zijn, liggen ze graag lekker te luieren in de bomen.

Voederpraatje dwergapen Nuboso apeneiland

Apenpraatje

Dwergapen voedering

Op dit prachtige eiland loop je tussen klimmende en klauterende aapjes, die over touwen en bomen hun weg maken door de weelderige natuur. Tijdens het voederpraatje zie je ook deze apen van heel dichtbij!

Voederpraatje pelikanen

Pelikanenvoedering

Pelikanenvoedering

Tijdens het dagelijkse voederpraatje krijg je de leukste weetjes te horen! Zo vissen de pelikanen bijvoorbeeld in groepsverband. Een geweldig gezicht!

Voederpraatje pinguïns

Pinguins Voeren

Pinguïn voedering

Tijdens het voederpraatje krijg je de leukste weetjes te horen, terwijl de vrolijk, waggelende pinguïns de haringen in één keer doorslikken.  

Argentijnse Cerrado

Marametjongen

Mara met jongen

De Cerrado waarnaar dit gebied verwijst, is een uitgestrekt ruig savannegebied in Zuid-Amerika. Wandel tussen de super snelle mara’s  of bekijk reuzenmiereneters, nandoes en vicuna's vanaf de uitkijktoren! 

Cubaanse brakwatermoeras

Jongeflamingo

Jongeflamingo

Het Cubaans brakwatermoeras is misschien wel één van de meest kleurrijke belevenissen van ons vogelpark. Hier leeft onder andere een grote kolonie flamingo’s die meteen de aandacht trekt met haar prachtige roze kleur.

Vogeldemonstratie

Ara S.demo

Tijdens de vogeldemonstratie laten verzorgers letterlijk ‘in vogelvlucht’ zien hoe deze dieren eten en jagen zoals zij in de natuur gewend zijn. Wel 100 vogels komen hierbij in actie en dat leidt tot spectaculaire duikvluchten en prachtige vliegbewegingen.  

Tropenhal

Met uitsterven bedreigde balispreeuw

Een explosie van kleur en geluid

In de Tropenhal leiden we je door de tropische jungle van de gebieden rond de evenaar. Om je heen vliegen de exotische vogels vrij rond, of ze verschuilen zich tussen de grote planten of achter de klaterende waterval.

Voederpraatje halfapen Madagaskargebied

ringstaartmaki met publiek

Ringstaartmaki met publiek

In het Madagaskargebied wandel je tussen de Afrikaanse vogels en halfapen. Onze verzorgers houden dagelijks een voederpraatje. Zorg dat je erbij bent, want dan zie je ze van heel dichtbij!

Nieuwe gieren volière

Rüppells gieren

Psst...

Hier komt een nieuwe gieren voliere! Een verrassende, nieuwe attractie die de Afrikaanse savanne tot leven brengt en waar een bont gezelschap zijn intrek zal nemen.

Lijstweergave

24257 Plattegrond Maart 2024 Web 1790x2048
Helmkasuarissen

Helmkasuaris

Rode lellen!

De helmkasuaris herken je aan hun opvallende hals met kleurrijke lellen. Deze lellen zijn vaak rood, maar veranderen mee met de stemming van deze loopvogel. 

Struisvogels

Struisvogel man vrouw

Kijk hoe groot!

De struisvogel is met zijn maximale lengte van 2,75 meter de grootste vogel ter wereld! Ze hebben een lange nek, enorm lange poten, maar een hele kleine kop!

Kroonkraanvogels

Kraanvogel.zon

Sierlijke vogels

De grijze kroonkraanvogel is te herkennen aan de goud gele verenkroon op zijn kop. Opvallend zijn de witte wangen, die afhankelijk van gemoedstoestand een rode gloed kunnen krijgen.

Dubbele neushoornvogels

Dubbele Neushoornvogels

Een bijzondere vogel

Deze vogel heeft een opvallende hoornachtige vergroeiing op zijn grote  snavel. Met een spanwijdte van 150 cm is de dubbele neushoornvogel de grootste in zijn soort. Je kunt er een zien vliegen tijdens de vogeldemonstratie.

Stellers Zeearenden

Stellers zeearend vliegend

Een reus in de lucht

Met een grootte tot 105 centimeter en een spanwijdte tot wel 245 cm is de stellers zeearend een opvallend grote vogel. Vanuit de uitkijkhut kun je dit koppel niet missen!

Kromsnavels

Groep zonparkieten

Alle kleuren van de regenboog

Hier leven de kromsnavels; soldatenara's, rose kaketoe's, zonparkieten en edelpapegaaien. Deze vogels hebben allemaal een prachtig verendek en vliegen zo vanuit de volière mee in de vogeldemonstratie.  

Gieren

Groep gieren

Groot, groter, grootst..

De Rüppells gier leeft samen met een iets kleinere gierensoort: de witkopgier. De witkopgieren hebben ‘slechts’ een spanwijdte van anderhalve meter, tegenover een spanwijdte van maximaal 2,6 meter bij de Rüppellsgieren.

Reuzenmiereneters

Miereneter

Wat snuffeld daar!?

De reuzenmiereneter is de grootste in zijn soort. Opvallend is zijn lange snuit, die gestroomlijnd overgaat in de rest van zijn lichaam. Met hun voorpoten lopen miereneters op hun polsen. Dit doen ze om hun scherpe klauwen te beschermen.

Vicuña's

Vicuña Cerrado

Zachte wollige dieren

De vicuña is de kleinste onder de kameelachtigen. Inplaats van hoeven heeft het dier 2 tenen. De dieren hebben ook erg dik wol en dit beschermd ze tegen de kou. 

Lijstweergave

24257 Plattegrond Maart 2024 Web 1790x2048
De Lepelaar

Restaurant

De Lepelaar

Met uitzicht op de speeltuin (en dus ook op de kinderen!) kun je in dit zelfbedieningsrestaurant genieten van een heerlijk kopje koffie, een patatje, snacks, broodjes, ijs en drankjes.

Het Cuba terras

Cuba terras

Cuba terras

Op het Cuba terras kun je terecht voor een drankje, gebak, broodje of een ijsje.

De Billabong

bezoeker met lolly

Billabong

Ben je achter in het park aangekomen? Dan kun je in de Billabong lekker een ijsje, wat snoep of een drankje afhalen.

À la carte restaurant Avifauna

Alacarterestaurant

À la Carte

Voor een uitgebreide lunch of een heerlijk diner strijk je neer in het À la Carte restaurant, direct naast het park. De keuken is dagelijks geopend van 09.00 tot 22.00 uur.

Parkrestaurant 'Casa Havana'

Livecooking

Livecooking

Elk weekend vindt er een uitgebreid Live Cooking Brunch/Buffet plaats in het parkrestaurant.

Hotel Avifauna

Hotelavifauna

Hotelavifauna

Naast het park zit Hotel Avifauna. Hier heb je een luxieus verblijf met eventueel een uniek uitzicht op het vogelpark.

Lijstweergave

24257 Plattegrond Maart 2024 Web 1790x2048
Superglijtoren

grote glijtoren Avifauna

Durf jij van de hoogste glijbaantoren van nederland af te gaan? Vanuit deze toren kan je vanaf verschillende hoogte, van verschillende glijbanen af roetsjen.

Skelterbanen

Skelter
Er zijn twee nieuwe skelterbanen, waar zelfs de allerkleinsten kunnen racen op een heel natuurlijk circuit. Vroemmmmm

Adelaarstoren

Speeltoren Aangepast

In de 'Adelaartoren' kun je zittend jezelf tot grote hoogte trekken. Zo ben je net een Adelaar op zijn nest!

Airtrampoline

Airtrampoline

Hoe hoog kan jij springen? Achter in de speeltuin vind je een groot springkussen. 

Mini cars

Mini Cars

Rijd zelf met een mini car over de crossbaan!

Lijstweergave

24257 Plattegrond Maart 2024 Web 1790x2048
a

Lijstweergave

Avifauna Scheurkader