Rode Panda
Over avifauna

Avifauna vernieuwt

Beukenblad Met Blur

In Avifauna zijn we volop bezig met het realiseren van een nieuwe gierenvolière. In deze volière van meer dan 2000 vierkante meter wanen bezoekers zich straks op de Afrikaanse savanne. De hoofdbewoners worden onze Rüppellsgieren, maar ook andere dieren zullen hier hun nieuwe thuis vinden. Vanuit de Afrikaanse hut heb je dan een prachtig uitzicht op deze indrukwekkende populatie. 

De nieuwe gierenvolière

Hoop op nieuwe aanwas 

De Rüppellsgieren zijn een bedreigde diersoort. Op dit moment heeft Avifauna een populatie van 16 vogels, en die kan in de nieuwe volière uitgroeien tot een kolonie van 20 gieren. In de rotswanden kunnen zij hun nesten bouwen en we verwachten dan ook dat we hier nieuwe aanwas mogen verwelkomen. Daarmee zijn we een belangrijke spil in het EAZA-instandhoudingsprogramma voor deze diersoort. De nesten worden voorzien van camera’s, zodat studenten en hopelijk ook bezoekers het grootbrengen van de jongen nauwlettend kunnen volgen. 

Andere bewoners 

Uiteraard zullen ook andere iconische vogels van de Afrikaanse savanne een plek krijgen in de volière, zoals een koppel secretarisvogels en een koppel zuidelijke hoornraven. Daarnaast onderzoeken we of we ook nog een zoogdier kunnen toevoegen. Naast de volière komt een verblijf voor stokstaartjes, de bewoners van de droge savanne en halfwoestijn in zuidelijk Afrika. 

Kortom: een verrassende, nieuwe attractie die de Afrikaanse savanne tot leven brengt en waar een bont gezelschap zijn intrek zal nemen. Naar verwachting is de nieuwe gierenvolière in het voorjaar van 2024 gereed. Kom je dan snel kijken? In de tussentijd kun je de bouw volgen via onze socials, de nieuwsbrief of de nieuwsberichten op deze website.  

directie aan de tekentafel
Avifauna Scheurkader