Rode Panda
VOGELPARK AVIFAUNA

Veelgestelde vragen

Het kan natuurlijk voorkomen dat je vragen hebt over bijvoorbeeld  het park, de dieren, het boeken van tickets of de toegankelijkheid. Daarom staan hieronder de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op je vraag hier wel bij. Anders staan wij je graag te woord. De mogelijkheden hiervoor staan op de contactpagina.

Papegaai Gespiegeld
Beukenblad2@2x

Tickets kopen

Het kopen van een ticket is erg simpel! Je klikt op de oranje knop rechtsboven met ‘Tickets’. Dan bepaal je de dag van je bezoek. Kies dan het aantal personen en vul je gegevens in.

Let op: ook voor kinderen van 0 t/m 2 jaar moet een ticket gereserveerd worden, hier betaal je uiteraard niets voor.

Neem bij je bezoek je entreeticket mee. Dit mag ook via de telefoon getoond worden.  

Let op: bij het aanschaffen van een online ticket krijg je  korting! 

Aan de kassa betaal je de normale prijs. 

Ook voor kinderen van 0 t/m 2 jaar moet een ticket gereserveerd worden. Hier betaal je uiteraard niet voor. 

De barcode kan worden gescand vanaf de smartphone of tablet. Je kunt het ticket ook printen. Open het bestand in de bijlage, druk dit af en neem het mee naar de entree.

Ben je begeleider van iemand in een eigen rolstoel? Dan koop je je ticket alleen aan de kassa en ontvang je 50% korting. 

Inwoners van Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn en Zwammerdam kunnen naar het Vogelpark Avifauna met een speciaal Alphenarentarief van € 13,50 per persoon. Geldig van 29 maart t/m 3 november 2024. Alleen geldig aan de kassa van het vogelpark op vertoon van legitimatie. Staat je huidige woonplaats binnen gemeente Alphen aan den Rijn niet op je legitimatie, dan dien je ook een recent poststuk mee te nemen waaruit de woonplaats blijkt. Dit geldt ook voor de kinderen.  

De speeltuin is een onderdeel van het vogelpark, je kan hier geen los ticket voor kopen. 

Toegankelijkheid

Na binnenkomst kun je tot sluitingstijd vrij rondlopen door het park. 

Bij de ingang van het park zijn ‘slecht ter been’ stoelen te leen met een €1,- muntje. Met deze stoelen kun je het park in! Deze stoelen zijn helaas niet te reserveren. We raden je aan om een kussentje mee te nemen om comfortabeler te zitten.  

Ook met een eigen rolstoel kun je het park in. Let wel op dat Avifauna een natuurpark is, dat betekent dat niet alle paden even recht zijn. Op een aantal hobbels na is Avifauna verder goed begaanbaar voor rolstoelgebruikers. Ook zijn er mindervalidentoiletten te vinden in het park. 

Ja, de rij voor de tribune wordt vrij gehouden als rolstoel plekken. 

Ja, dit mag! Wij adviseren alleen om niet de losloopgebieden te betreden, omdat de dieren van elkaar kunnen schrikken. Let op: bij het losloopgebied Nuboso apeneiland staat het loopbruggetje onder stroom.

Graag voor het bezoek aangeven dat je met een hulphond komt via contact@avifauna.nl 

Huisdieren zijn helaas niet toegestaan in het park. In het vogelpark wandel je namelijk tussen de dieren. Hierdoor kunnen jullie en onze dieren schrikken, zich verwonden of zelfs ziektes oplopen. Voor de veiligheid van alle dieren hebben we daarom besloten om huisdieren niet meer toe te laten in het park. Helaas ook niet de kleinste dieren, al dan niet of vervoerd in trolleys, tassen etc. Wij danken je voor je begrip. 

Ja, kleine kinderen mogen met een loopfietsje het park in. Steppen en fietsen zijn helaas niet toegestaan in het park. 

Vogelpark Avifauna is rookvrij. Roken is alleen toegestaan op het hiervoor aangegeven punt, namelijk naast het parkrestaurant. Het rookpunt staat ook aangegeven op de plattegrond. 

Ja, maar zorg dat eten en drinken goed opgeborgen is. 

Speeltuin

Dit seizoen kun je alleen genieten in de buitenspeeltuin, de speelhal blijft helaas gesloten.

De speelattracties zijn enkel bedoeld voor kinderen tot 12 jaar, met uitzondering van de Adelaar. Hier hebben oudere leeftijden ook toegang tot de attractie.

Bij de attracties staat aangegeven waar rekening mee gehouden moet worden, zoals de leeftijd of lengte. Je kunt ook altijd bij de medewerkers terecht met vragen.

Dieren

In Avifauna zijn er momenteel ongeveer 230 vogel- en diersoorten. Ben jij benieuwd welke? Kom dan snel een kijkje nemen in ons vogelpark of maak alvast kennis met een paar van onze dieren op de website.  

Dit kan alleen in de Lori Landing. Hier koop je een cupje nectar voor €1,50 

De overige dieren in het park mogen absoluut niet gevoederd worden. 

Hoe knuffelig en lief de dieren er ook uitzien, het is te allen tijden verboden om de dieren te aaien. Deze regel is voor jouw eigen veiligheid en voor het welzijn van de dieren . 

Eten, drinken & shop

Dit is mogelijk. Geef dit aan bij de kassa.

Kijk voor de actuele openingstijden op onze eten en drinken pagina.

Je kunt door het gehele park pinnen en met contant geld betalen. 

Abonnementhouders/Hotelgasten

Log hiervoor in op de website (rechtsboven de knop registreren/inloggen), daar heb je de keuze voor tussen een nieuw abonnement of je abonnement verlengen. Bij het online verlengen (binnen 3 maanden na afloop), ontvang je 6,00 korting. 

Op de dag van je bezoek een abonnement aanschaffen? Dat kan met korting! Je krijgt bij de kassa namelijk je entreegeld retour. Let op! Bij alle actie tickets verrekenen we €11,00 per persoon. Je kunt via contact@avifauna.nl een online code aanvragen om binnen 48 uur na je bezoek alsnog een abonnement met korting aan te schaffen.   

Bij het inloggen op de website (rechtsboven de knop registreren/inloggen), kun je aangeven dat je je wachtwoord bent vergeten. Hierna ontvang je via de mail een nieuw wachtwoord.

Ja, dit is mogelijk. Het abonnement kan na drie werkdagen opgehaald worden bij de kassa

Ja, wij hebben voor het bepalen van de maximale capaciteit al rekening gehouden met de hotelgasten van Van der Valk Avifauna. Neem wel het omhulsel van je kamersleutel mee naar de entree van het vogelpark. Als je deze nog niet hebt, of al ingeleverd hebt, kun je die dag wel het park bezoeken. Laat hiervoor de bevestigingsmail van je overnachting zien bij de entree van het park. 

Parkeren

Ja, parkeren kost €5,00 per dag

Ja, deze parkeerplaatsen bevinden zich dicht bij de ingang. 

Op het parkeerterrein zijn we druk bezig laadpalen te plaatsen.

Er is voldoende gelegenheid om je fiets te stallen. Dit zijn onbewaakte stallingen. 

Foto & Video

Avifauna is een geschikte plek voor het maken van mooie foto’s en video’s. Zeker in het zomerseizoen. Foto’s en filmpjes maken voor privégebruik is dan ook toegestaan. 

Wil je beroepsmatig opnamen maken? Neem dan contact op met de afdeling Marketing Communicatie van Vogelpark Avifauna via marketing@avifauna.nl. Wanneer er je zonder toestemming, beroepsmatig foto’s of filmmateriaal maakt en/of gebruikt, pleeg je een strafbaar feit en kun je juridisch vervolgd worden. 

Jullie mogen natuurlijk hier de trouwfoto’s maken! Het bruidspaar mag gratis naar binnen en de rest van het gezelschap, dus ook de fotograaf, betaald het normale tarief.

Mochten jullie komen, laat het ons van te voren weten, zodat we de kassa kunnen informeren.

Avifauna Scheurkader