ONZE DIEREN

Regenbooglori

Regenbooglori’s komen van nature voor in de tropische bossen, open bossen en plantages van Australië, Indonesië en Papua Nieuw-Guinea. Ze leven in paartjes of grote groepen. Deze groepen zijn tijdelijke samenkomsten die weer uit elkaar vallen zodra de paartjes gevormd zijn. In ons dierenpark vind je deze kleurrijke vogels in Lori Landing. Daar maken ze een hoop kabaal, want Regenbooglori’s kletst er doorgaans lekker op los.
Papegaai
Vallende Veren

Kleurrijke vogels die graag kroelen

Regenbooglori’s zijn nieuwsgierige en actieve vogels. Zij hebben een kleurrijk uiterlijk. De kop is  blauw, de borst geel en roodoranje, de snavel rood en de veren en de staart zijn donkergroen van kleur. Wanneer de vogel vliegt, kun je goed zien dat zelfs de binnenkant van de vleugels prachtig rood met geel gekleurd is. Wat je misschien opvalt is dat sommige vogels kale plekjes hebben of een rommeliger verenkleed. Dat komt omdat ze veel en graag met elkaar kroelen. 

 

In Lori Landing vliegen de regenbooglori’s vrij rond tussen de wandelende bezoekers. Het is zelfs mogelijk om de lori’s een cupje nectar te voeren. Hierbij komen de vogels zelfs op je handen zitten, wat een bezoek aan de Lori Landing tot een unieke ervaring maakt. 

regenbooglori

De regenbooglori

Avifauna Scheurkader

feiten en weetjes

Weetjes over de regenbooglori

Engelse namen

Rainbow lorikeet

Wettenschappelijke namen

Trichoglossus moluccanus

Leefomgeving

Regenwouden van Indonesië, Papoea Nieuw-Guinea, Nieuw Caledonië en Australië

Voedsel

Nectar, pollen en zacht fruit

Gewicht

75 - 157 gram

Nestgrootte

1- 3 eieren

Broedtijd

± 25 dagen

IUCN-status

Niet bedreigd

Avifauna zet zich in

…om kwetsbare of bedreigde diersoorten te behouden. Met onze bijzondere vogelcollectie en de deskundigheid van onze medewerkers leveren wij een bijdrage aan het behoudt van biodiversiteit, zowel in het park en de regio.

WIST JE DAT DE REGENBOOGLORI ALTIJD EEN MULTITOOL OP ZAK HEEFT?

Regenbooglori’s eten nectar, fruit en zaden. Hierbij gebruiken ze hun tong, die eruitziet als een klein penseel. De tong heeft een soort borstelvormig topje dat de Regenbooglori gebruikt om nectar uit bloemen te likken. De sterke snavel is juist weer handig gereedschap om bloemen open te knagen om bij de nectar te komen, en ook voor het openen van vruchten en het kraken van zaden. Ze hebben dus altijd een multi-tool op zak. 

Avifauna Scheurkader