Rode Panda
VOGELPARK AVIFAUNA

Dierentuin en vogelpark in Zuid Holland

Een grote kinderspeeltuin die middenin één van de dierentuinen in Zuid Holland ligt, dat is voor kinderen én volwassenen de ideale combinatie. Er is een speeltuin, er zijn attracties én je kunt de dieren en vogels bezoeken. Dus er is genoeg te doen voor een dagje of middagje uit met kinderen. En in het park wandel je zomaar tussen de nieuwsgierige dwergaapjes, of sta je oog in oog met een sierlijke kraanvogel. Spelen, ontdekken en avonturen beleven, dat doe je in Avifauna.

Papegaai Gespiegeld

Kom langs bij het leukste dierenpark in Zuid-Holland!

Ontmoet tijdens een uitje naar Vogelpark Avifauna ongeveer 230 diersoorten, waaronder vogels én veel meer! Er zijn niet alleen veel verschillende unieke vogelsoorten, maar in de loop der jaren kwamen er ook veel kleine zoogdieren bij. Vogelpark Avifauna biedt een educatieve dag met gave belevenissen en avonturen.

We hebben verschillende dagprogramma’s met allerlei activiteiten en presentaties die je nóg dichter bij de dieren brengen. Ook zijn er regelmatig extra activiteiten – speciaal voor abonnementhouders of voor alle bezoekers – waarvoor je je kunt aanmelden. Bekijk onze agenda op de website om te zien wat onze dierentuin allemaal in petto voor je heeft. Zo beleef je bij ons spannende en leerzame demonstraties. De vogels vliegen rakelings langs en onze medewerkers vertellen je alles over de dieren. Opgelet: vogeldemonstraties vinden alleen plaats in het hoogseizoen (van april t/m oktober).

dierentuin met speeltuin in zuid holland

Leef je uit in onze speeltuin

Ben je even uitgevogeld? Ga dan uitrazen in onze speciale speeltuin. Hier kun je niet alleen naar hartenlust spelen, maar ook skelteren in het skelterpark. Ook aan de allerkleinsten is gedacht, want zij kunnen heerlijk spelen in de peuterhoek. Vanaf het terras bij de speeltuin hebben ouders goed zicht op de speeltuin en kunnen zij onbezorgd een kop koffie drinken of een lekkere snack eten in onze dierentuin in Zuid Holland.

Dagprogramma

Haal alles uit jouw bezoek aan onze dierentuin! In het dagprogramma vind je alle activiteiten en presentaties waardoor je nóg meer leert over onze dieren. Wil je meer leren over onze Pinguïns? Plan dan de voederpresentatie voor Pinguïns in tijdens jouw bezoek aan ons park. Er zijn en nog veel meer activiteiten en presentaties die jouw dag in ons park nog leerzamer kunnen maken. Er zijn regelmatig extra activiteiten die je kunt vinden in onze agenda, hier kun je je onder andere aanmelden voor Meet & Greet met de dieren, hoe leuk! Zo maak je kennis met onze dieren.

Eten en drinken

Trek gekregen na al je belevenissen in ons park vol dieren en natuur? Kom dan tot rust bij de verschillende horecagelegenheden in ons park. Ze hebben allemaal hun eigen formule, passend bij het parkgebied. Daardoor valt er voor iedereen iets te kiezen!

Koop een kaartje of abonnement!

Wil jij een dagje doorbrengen in ons dierenpark in Zuid-Holland dat je een totaalpakket biedt? Koop je kaartje online of aan de kassa van onze dierentuin in Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland. Heb je vragen of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan telefonisch contact op met een van onze medewerkers via 0172 – 256256.

Gratis of met korting meer dierentuinen bezoeken?

Wil je vaker een bezoekje brengen aan bijvoorbeeld de oehoes in Avifauna, in de dierentuin Zuid Holland? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een abonnement! Met dit abonnement kun je ook andere leuke activiteiten doen, gratis of met korting. Zo kan je ook naar andere dierentuinen en uitjes zoals: Apenheul, Diergaarde Blijdorp, Madurodam of naar pretpark Julianatoren.

Avifauna Scheurkader