Rode Panda
VOGELPARK AVIFAUNA

Buitenspeeltuin Zuid-Holland

Een geweldig leuke buitenspeeltuin in Zuid-Holland vind je in Vogelpark Avifauna. Avifauna ligt in Alphen aan den Rijn en is een vogelpark, dierentuin én speeltuin ineen. Kinderen kunnen heerlijk klimmen en klauteren in de speeltuin en in de rest van het park zijn ook nog eens vogels en andere dieren te bewonderen.

Papegaai Gespiegeld

Kom spelen in onze uitdagende buitenspeeltuin!

Je ziet ze al van ver boven alles uit komen: de vogeltoren en de klimtoren met superglijbanen. In de grote buitenspeeltuin is ook een enorme trampoline om gekke capriolen op uit te halen en lekker op te springen. Op het jungle-eiland kunnen kinderen graafmachines bedienen. In het woestijngebied is het heerlijk klimmen en ravotten. Aan de speeltuin grenst een terras, waar ouders én kinderen kunnen genieten van een drankje en wat lekkers.

Omdat deze bijzondere buitenspeeltuin onderdeel uitmaakt van een vogelpark en dierentuin, valt er nog veel meer te beleven. Je kunt allerlei vogels bekijken, zoals struisvogels, neushoornvogels, pelikanen en kaketoes. En naast de vogels zijn er ook veel dieren in Avifauna te vinden. Dwergapen, maki’s en kleine rode panda’s: er is zó veel te zien! In het dagprogramma op onze site staat wat er dagelijks te doen is. Het belang van ‘samen spelen’ in onze speeltuin wordt benadrukt, waarbij kinderen samen kunnen spelen, wat bijdraagt aan een inclusieve en vreugdevolle speelomgeving.

ver de natuurlijke wereld om ons heen. Onze activiteiten zijn ontworpen met het oog op zowel vermaak als educatie, zodat elke ontdekking een avontuur op zich is. Het gevarieerde aanbod benadrukt de brede waaier aan educatieve activiteiten en soorten die Avifauna te bieden heeft.

Met ongeveer 230 diersoorten is Avifauna meer dan alleen een vogelpark. Over de jaren heen hebben we ook kleine zoogdieren verwelkomd, die harmonieus samenleven met onze gevederde bewoners in natuurlijke omgevingen. Van kleurrijke papegaaien en elegante flamingo’s tot de fascinerende kleine pinguïns, elk dier heeft zijn eigen verhaal te vertellen. Op onze website stellen we graag al onze bijzondere bewoners aan je voor, maar er gaat natuurlijk niets boven een ontmoeting in het echt!

avontuurlijke buitenspeeltuin met vlot bij avifauna

Spelen en spelenderwijs leren in onze kinderspeeltuin

Spelen en leren gaat hand in hand bij Avifauna. Als je langskomt bij een voederpraatje, bij bijvoorbeeld de pinguïns, aapjes of pelikanen, kun je allemaal vragen stellen aan de dierenverzorgers. De regenbooglori’s, dat zijn kleurige papegaaitjes uit Australië, mag je zelf voeren met een cupje nectar. Zo leer je deze vogels beter kennen. Op de plattegrond op onze website zie je snel waar jouw favoriete dieren hun verblijf hebben.

Buitenspelen En Leren Bij Avifauna

Bezoek onze buitenspeeltuin in Zuid-Holland

Komen jouw kinderen graag spelen in onze buitenspeeltuin en een bezoek brengen aan de vogels en dieren in het Vogelpark? Koop je kaartjes dan alvast online! Dat gaat eenvoudig en snel en zo ontwijk je een eventuele rij voor de kassa. Vogelpark Avifauna is centraal gelegen in het land en goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Kom je met de auto, dan kun je tegen betaling van €5,- gebruik maken van ons ruime parkeerterrein. Wij heten je graag welkom!

Nog vragen? Neem dan contact op via 0172 – 256256.

Gratis of met korting meer speelplekken bezoeken?

Wil je vaker een bezoekje brengen aan onze dieren én buitenspelen bij Avifauna? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een abonnement! Met dit abonnement kun je ook andere leuke uitjes doen, met korting of zelfs gratis. Zo kan je ook naar Apenheul, Diergaarde Blijdorp, Madurodam of naar pretpark Julianatoren.

Avifauna Scheurkader