Rode Panda
VOGELPARK AVIFAUNA

Schoolreisje basisschool

Een leuk schoolreisje voor de basisschool is Vogelpark Avifauna. En ook voor een uitje van de BSO is Avifauna heel geschikt. Avifauna is een vogelpark en dierentuin ineen met een flinke speeltuin. Ons park ligt centraal in Nederland en is makkelijk bereikbaar. Bij een bezoek aan ons park maak je een wereldreis door verschillende continenten, met de daar wonende vogels en dieren. Goed voor een avontuurlijk én leerzaam dagje!

Papegaai

Dagprogramma schoolreisje basisschool

Hoe ziet zo’n schoolreisje er bijvoorbeeld uit? Jullie kunnen de dag beginnen met een bezoek aan het Nuboso eiland, waar je je in Zuid-Amerika waant. Hier klimmen en klauteren verschillende soorten dwergapen over touwen en bomen: keizersnorrebaardtamarins, witgezichtsaki’s en rode titi’s. Die namen zeggen waarschijnlijk nu nog niet veel, maar dat is na een dagje Avifauna heel anders!

Heel bijzonder om mee te maken, is het voeren van de regenbooglori’s. Deze honingpapegaaien leven samen met blauwwanghoningeters en maskerkieviten in de Lori Landing, een klein stukje Australië. De lori’s zijn gek op aandacht én eten, dus als je zelf een cupje nectar in je hand neemt vliegen ze direct naar je toe. Ze kwetteren daarbij dat het een lieve lust is.

Daarna kun je bijvoorbeeld naar het Madagaskargebied. Je bent nu in Afrika beland en kunt bij je wandeling oog in oog komen te staan met kraanvogels en parelhoenders. Deze vogels zijn vaak wat schuw en dat zijn de andere bewoners van dit gebied zeker niet. De nieuwsgierige halfaapjes komen namelijk maar wat graag een kijkje bij je nemen. Als je tijdens een voederpraatje door de verzorger langskomt weet je helemaal zeker dat je deze ringstaartmaki’s en rode vari’s van heel dichtbij kunt zien. 

Vogels in actie en een avontuurlijke speeltuin

Nuboso, de Lori Landing, het Madagaskargebied: het zijn maar een paar attracties die te vinden zijn in ons park. Kijk op onze website wat er nog meer te beleven valt. Wat ook heel indrukwekkend is zijn de vogeldemonstraties, waarbij je veel verschillende vogels van dichtbij kunt zien. Je ziet kleurrijke ara’s boven de vijver cirkelen, roofvogels duiken om hun prooi te vangen en Afrikaanse lepelaars met hun speciale snavel zoeken naar het voedsel dat de verzorger heeft rondgestrooid. Ondertussen vertelt hij de leukste weetjes over alle vogels. 

In onze avontuurlijke speeltuin kunnen de kinderen zich helemaal uitleven. De gigantisch hoge toren met superglijbanen trekt meteen alle aandacht en blijft leuk, ook na vele keren naar beneden roetsjen! Op het grote springkussen is het heerlijk duikelen en springen. Er staan nog veel meer speeltoestellen en dan kan er ook nog met een bootje op de jungle-rivier worden gevaren. Op het terras kunnen juffen, meesters en begeleidende ouders genieten van een lekker drankje, terwijl ze tegelijkertijd een oogje op de speeltuin houden. 

Onze speciale schoolreisarrangementen

Wat zit er allemaal bij inbegrepen, bij een schoolreisje basisschool in Avifauna? Als je kiest voor het standaard arrangement bestaat dat uit:

– Toegang tot vogelpark, dierentuin en speeltuin
– Een gratis terugkomkaart voor Avifauna voor elk kind

Als je dit arrangement wilt uitbreiden, heb je keuze uit de volgende opties:
– Cupje nectar
– IJsje
– Lunch

Het is ook nog mogelijk om een combi-arrangement te boeken met museumpark Archeon.

Reserveer je schoolreisje online

Avifauna ligt in Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland. Je kunt dit schoolreisje of BSO-uitje ook voordelig inclusief vervoer boeken. Ben je enthousiast geworden over een bezoek aan Avifauna? Reserveer het schoolreisje dan online. Je kunt de kosten direct betalen, maar ook via een uitgestelde betaallink. Wil je liever eerst met een medewerker van ons park afstemmen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0172 256 256. 

Avifauna Scheurkader