ONZE NATUUR

Chinese mahonieboom ‘flamingo’

Wellicht is deze Chinese mahonieboom in de lente wel de meest opvallende boom in het vogelpark. Waar andere bomen en struiken dan nog aan het uitlopen zijn, schittert deze boom al met zijn felroze bladeren. In het begin zijn de bladeren crèmekleurig, waarna ze roze kleuren. Tegen de zomer verkleuren de bladeren dan weer, van geel naar uiteindelijk groen.
Rode Panda
Beukenblad Met Blur

Langzame groeiers

Deze bomen kunnen een hoogte bereiken van 10 tot 15 meter. Het zijn wel langzame groeiers, die pas na ongeveer 10 jaar een hoogte van 4 meter bereiken. Daarna stagneert de groei sterk: de boom groeit nog wel, maar veel langzamer dan in die eerste jaren.

Deze bomen bloeien rond juli, al is de bloei wel minder spectaculair dan de kleurverandering van de bladeren. In de winter laat ook deze boom zijn blad vallen, maar dat maakt ze wel goed bestand tegen zeer lage temperaturen. Deze tropische verschijning past dus prima in het Nederlandse klimaat.

Tak Chinese Mahonieboom ‘flamingo’
Avifauna Scheurkader

feiten en weetjes

Engelse naam

Chinese cedar

Wetenschappelijke naam

Toona sinensis ‘Flamingo’

Herkomst

China

Bloeitijd

Juni-juli

Hoogte

4 tot 12 meter

Bijzonderheden

Al vroeg in de lente toont deze boom zijn felroze bladeren.

Avifauna zet zich in

…om kwetsbare of bedreigde diersoorten te behouden. Met onze bijzondere vogelcollectie en de deskundigheid van onze medewerkers leveren wij een bijdrage aan het behoudt van biodiversiteit, zowel in het park en de regio.

NATUURBELEVING

Avifauna heeft van oudsher altijd veel geïnvesteerd in de beplanting van het park, maar het karakter daarvan is wel veranderd. Waar het groen voorheen vooral de functie van een siertuin had, geven we nu meer ruimte aan de natuur. Een bezoek aan het park wordt zo een echte natuurbeleving. Die aanpak is relatief nieuw voor Avifauna, maar past volledig in onze missie om de natuur te beschermen en de biodiversiteit te bevorderen. We zijn vastbesloten om niet machteloos aan de zijlijn toe te kijken hoe de natuur verarmt of zelfs verdwijnt. Help je ons daarbij?  

Avifauna Scheurkader