Maki Tail
Vallende Vijgen 2
BELEVENISSEN

Cubaans brakwatermoeras

We kennen Cuba misschien vooral van sigaren, salsamuziek en rum, maar wist je dat het ook een echt vogelland is? Bijna een kwart van het eiland is natuurreservaat en er zijn veel plant- en diersoorten die alléén op Cuba voorkomen. In Avifauna hebben we de moerasgebieden uit het zuiden van Cuba nagebootst.

Een kleurrijke belevenis

Het Cubaans brakwatermoeras is misschien wel één van de meest kleurrijke belevenissen van ons vogelpark. Hier zijn veel bontgekleurde vogels te zien, zoals rode en zwarte ibissen, sierlijke flamingo’s, lepelaars en steltkluten. De flamingo’s leven in grote groepen, en de kolonie in Avifauna trekt daardoor meteen de aandacht met haar prachtige roze kleurschakeringen.  

Natuurlijk is er in het echte Cuba veel meer te zien, want het land kent ook nog prachtige bergketens met loof- en naaldbossen, tropische regenwouden en groene vlaktes. In ons Cubaanse Brakwatermoerras vang je alvast een glimp op van die rijke natuur, zonder dat je daarvoor de Atlantische Oceaan hoeft over te steken.  

 

uitzicht op flamingo's
Avifauna Scheurkader

Een volière vol kleur!

BELEVENISSEN VAN AVIFAUNA

BELEVENISSEN VAN AVIFAUNA

Papegaai Gespiegeld

Kom je ook langs op het Cubaanse brakwatermoeras?

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons park en wil je het nou wel eens met eigen ogen zien? Kom dan gezellig op bezoek! Een ticket is zo geboekt en op onze plattegrond kun je alvast jouw rondje park bepalen. Tot snel!
Avifauna Scheurkader