Stem op ons!
ONZE NATUUR

Vijgenboom

De vijgenboom is veelal bekend vanwege de eetbare vruchten, maar de boom heeft ook sierwaarde. Van nature kan deze boom heel snel groeien, tot wel een meter per jaar. Oorspronkelijk kunnen vijgenbomen dan ook wel een hoogte van tien meter bereiken. In Avifauna vind je echter een geteelde vorm van deze soort, die niet veel hoger dan drie meter wordt.
Rode Panda
Beukenblad Met Blur
Rondje Vijgenboom
Avifauna Scheurkader

feiten en weetjes

Engelse naam

Fig tree

Wetenschappelijke naam

Ficus carica ‘Ice Crystal’

Herkomst

Afghanistan en Rusland

Bloeitijd

Juni-september

Hoogte

3 tot 10 meter

Bijzonderheden

De vrucht van deze boom heeft een licht laxerende werking

Avifauna zet zich in

…om kwetsbare of bedreigde diersoorten te behouden. Met onze bijzondere vogelcollectie en de deskundigheid van onze medewerkers leveren wij een bijdrage aan het behoudt van biodiversiteit, zowel in het park en de regio.

NATUURBELEVING

Avifauna heeft van oudsher altijd veel geïnvesteerd in de beplanting van het park, maar het karakter daarvan is wel veranderd. Waar het groen voorheen vooral de functie van een siertuin had, geven we nu meer ruimte aan de natuur. Een bezoek aan het park wordt zo een echte natuurbeleving. Die aanpak is relatief nieuw voor Avifauna, maar past volledig in onze missie om de natuur te beschermen en de biodiversiteit te bevorderen. We zijn vastbesloten om niet machteloos aan de zijlijn toe te kijken hoe de natuur verarmt of zelfs verdwijnt. Help je ons daarbij?  

Avifauna Scheurkader