ONZE NATUUR

Japanse Sneeuwbal

De Nederlandse naam van deze boom is een duidelijke verwijzing naar de witte bloemen die met hun bolvorm een beetje op sneeuwballen lijken. Hoewel deze struiken drie meter hoog kunnen worden, zijn de meeste planten na 10 jaar ongeveer een meter hoog. Het is dan ook een langzaam groeiende, maar winterharde plant.
Rode Panda
Beukenblad Met Blur

Prehistorische pijlschachten

Het hout van de Japanse sneeuwbal werd in de prehistorie al door de mens gebruikt. Vondsten uit die tijd laten zien dat hiervan pijlschachten werden gemaakt.

Hoewel de plant oorspronkelijk uit Azië komt, is de cultivar in ons park in Engeland ontstaan. Een cultivar is een plant die middels teelttechnieken ontwikkeld is en op specifieke eigenschappen geselecteerd wordt.

Rondje Japanse Sneeuwbal
Avifauna Scheurkader

feiten en weetjes

Engelse naam

Japanese snowball bush

Wetenschappelijke naam

Viburnum plicatum ‘mariesii’

Herkomst

Azië

Bloeitijd

Mei-juni

Hoogte

2 tot 3 meter

Avifauna zet zich in

…om kwetsbare of bedreigde diersoorten te behouden. Met onze bijzondere vogelcollectie en de deskundigheid van onze medewerkers leveren wij een bijdrage aan het behoudt van biodiversiteit, zowel in het park en de regio.

BIJNA 1.000 WILDE PLANT- EN DIERSOORTEN

Avifauna biedt als park ook plaats aan wilde Nederlandse flora & fauna. Om deze lokale natuur te monitoren is een jaar lang bijgehouden hoeveel wilde plant- en diersoorten in ons park werden aangetroffen. Hierbij zijn specialisten, medewerkers, bezoekers en omwonenden betrokken geweest. In totaal zijn er bijna 1.000 wilde plant- en diersoorten in het park waargenomen, waarvan enkele zeer zeldzaam. Deze zijn vervolgens allemaal geregistreerd op waarneming.nl. Vogelpark Avifauna blijft deze soorten volgen en in kaart brengen.  

Avifauna Scheurkader