Maki Tail
Vallende Vijgen 2
BELEVENISSEN

Nuboso Apeneiland

Op een centrale plek in ons park vind je Nuboso, een mini Zuid-Amerikaans nevelwoud. Op dit prachtige eiland klimmen en klauteren allerlei aapjes over touwen en bomen, zoals keizersnorrebaard tamarins, witgezichtsaki’s, rode titi’s en rode brulapen. Hier kijk je je ogen uit, want ook de beplanting is zo weelderig, dat je voor je gevoel echt in een andere wereld stapt.

Dompel je onder in Zuid-Amerika

Op dit avontuurlijke apeneiland is de natuur bijna even uitbundig als in Zuid-Amerika zelf. In een gebied van 700 m2 zijn maar liefst 375 struiken en bomen aangeplant, en ruim 3000 planten. We hebben dit leefgebied bewust zo nauwkeurig nagebootst, omdat we aandacht willen vragen voor de bedreigingen waaraan de nevelwouden in Zuid-Amerika worden blootgesteld. Als je de schoonheid ervan in ons park ervaart, realiseer je je pas wat er dreigt te verdwijnen…  

Daarom zet Avifauna zich ook actief in voor de bescherming van de bossen in Peru. Dit is het leefgebied van de San Martín titi-aap. Wij ondersteunen Proyecto Mono Tocón, een organisatie die zich richt op het behoud van de biodiversiteit in Peru, en dan met focus op de San Martín titi. Wil je weten welke maatregelen zij treffen om de bossen te beschermen? We vertellen je graag meer over dit bijzondere project.  

Keizersnorrebaard met publiek
Voederpraatje dwergapen

Kom je kijken als de apen een lekker hapje krijgen? De verzorger vertelt je ondertussen de leukste weetjes.

Avifauna Scheurkader

BELEVENISSEN VAN AVIFAUNA

BELEVENISSEN VAN AVIFAUNA

Papegaai Gespiegeld

Kom je ook langs op Nuboso apeneiland?

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons park en wil je het nou wel eens met eigen ogen zien? Kom dan gezellig op bezoek! Een ticket is zo geboekt en op onze plattegrond kun je alvast jouw rondje park bepalen. Tot snel!
Avifauna Scheurkader