Rode Panda
OVER AVIFAUNA

Natuurbescherming

Vogelpark Avifauna is een stichting. Dit betekent dat alle opbrengsten direct weer geïnvesteerd worden in de dieren en het park. Als eigentijdse dierentuin nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op het gebied van biodiversiteit, educatie, vogelopvang en natuurbescherming. We helpen de natuur waar we maar kunnen: van het Groene Hart tot in de verste uithoeken van de wereld.
Beukenblad Met Blur

Kennis delen én inzetten

Onze dag is goed als onze bezoekers een leuke tijd hebben gehad, maar onze dag is nóg beter als we hun ook iets hebben kunnen leren. Onze kennis en expertise delen we nu eenmaal graag, en we zetten die ook actief in om onze doelstellingen te verwezenlijken. In de projecten die wij ondersteunen, herken je altijd onze ambitie om de kwetsbare natuur te beschermen.

We geven de natuur door

Binnen het verband van Europese dierentuinen (EAZA) werken we bijvoorbeeld nauw samen aan instandhoudingsprogramma’s voor bedreigde vogels en andere dieren. De gezamenlijke dierentuinen worden ook actief betrokken bij de diverse natuurbeschermingsprogramma’s, en bij het behoud van dierensoorten in het wild. We zijn er trots op dat we volwaardig deel uitmaken van het grote, gedeelde streven om de natuur door te geven aan volgende generaties.

Steentje bijdragen

Onze opbrengsten investeren we deels in natuurbeschermingsprojecten, zowel in onze eigen omgeving als ver over onze landsgrenzen. Dat kunnen we uiteraard niet alleen: ook bezoekers, sponsoren en donateurs dragen hun steentje bij aan natuurbehoud. Hieronder vertellen we je graag meer over recente (lokale en internationale) projecten waaraan we een bijdrage hebben geleverd. Ook je steentje bijdragen?

San Martin titiproject
Beukenblad2@2x
Papegaai Gespiegeld

Onze lokale- en internationale projecten

IJsvogelproject in de regio

Project IJsvogel

We creëerden een nieuw natuurgebied waar de ijsvogel zich lekker thuis voelt.
Patrijzen

Patrijzen in het Groene Hart

We bedachten een reddingsplan om de patrijs te behouden in het Groene Hart.
Europese Ooievaar

STORK Ooievaars

Gelukkig komen er steeds meer ooievaars, maar hoe ontwikkelen en verspreiden zij zich?
witkopgier

Gieren in Afrika

Een gezamenlijke inspanning om in Afrika de snelle daling van het aantal gieren te stoppen.
Panda.oogjesdicht

Red Panda Network

Red Panda Network zet zich in om de red panda en zijn leefgebied te redden.
San Martin Titi Project

San Martín Titi’s

Proyecto Mono Tocón richt zich op het behoud van leefomgeving van de San Martín titi-aap.
Avifauna Scheurkader