Rode Panda
VOGELPARK AVIFAUNA

BIJzondere nieuwe bewoners

Papegaai Gespiegeld

Donderdag ochtend stond onze dierenverzorger Leonie wel heel gek te kijken toen ze opeens iets aan het hek zag hangen. Het was een bijenvolk! De zwerm had zich als een klont om het hek gevormd. Dit doen ze tijdens hun zoektocht naar een nieuw onderkomen. Vanuit hier gaan de koningin en haar bijen op zoek naar een nieuw plekje om te wonen.

Om de bijen een handje te helpen hebben we imker Sam ingeschakeld. Hij heeft de bijen in een korf geschept en is op zoek gegaan naar de koningin. Doordat de zwerm in de korf als een klont bleef gevormd, duiden dit op de aanwezigheid van de koningin. Na een half uur zaten alle bijen in de korf en hebben we deze een plekje gegeven naast onze andere bijenkorf in het park. Deze korf staat er pas 1,5 week en zit al vol honing en nieuwe bijen!

De volgende dag stond onze eigen collega Lieke, die ook imker is, klaar met een nieuwe bijenkast voor de bijen. Wel spannend, zullen de bijen gebleven zijn in hun tijdelijke onderkomen? Ja hoor! De bijen zaten nog als een klont in de korf en zijn zelfs al gestart met het maken van honingraat. Met één klop op de bovenkant van de tijdelijke korf viel de klont bijen op hun nieuwe ‘huis’. Met wat rook kropen de bijen snel in de bijenkast. Nu is het aan de bijen om hier een nieuw leven op te bouwen!

Door de gevarieerde beplanting in ons park trekken we buiten bijen, ook andere wilde insecten en dieren aan. Hiermee wil Avifauna de inheemse biodiversiteit in stand houden en stimuleren.

Bijenkorf
Beukenblad2@2x
Papegaai Gespiegeld

Misschien ook interessant om te lezen

Leeg Nest Stellers

Broeden Stellers zeearenden helaas mislukt

Stellers Zeearend

Eerste ei Stellers zeearenden uitgekomen! Kijk live mee via de site.

3

Avifauna helpt: Uitgestorven papegaai soort keert terug op Aruba

Avifauna Scheurkader