Maki Tail
Vallende Vijgen 2
BELEVENISSEN

Oosterse tuin

De Oosterse tuin in ons dierenpark is helemaal ingericht in Chinese sferen. Tussen de Aziatische beplanting en de kunstige ornamenten komen de sierlijke Mantsjoerije kraanvogels volledig tot hun recht. En zie je wat bewegen in de bomen? Dan is het waarschijnlijk één van de rode panda’s die ook op dit eiland leven.

Kun jij ze spotten?

In het wild leven de rode panda’s in het hooggebergte van de Himalaya, maar inmiddels is het daar een bedreigde diersoort. Daarom zet Avifauna zich in voor Red Panda Network, om zo een actieve bijdrage te leveren aan het behoud van het leefgebied van de rode panda. 

Avifauna is de eerste dierentuin in Nederland waar deze prachtige dieren samenleven met vogels. De combinatie met de statige Mantsjoerijse kraanvogels pakt hier wonderwel uit. 

Rode panda’s lijken in hun gedrag erg op hun ‘grote broer’, de reuzenpanda. Ze zijn allebei gek op bamboe en fruit, en overdag slapen ze graag. Ze liggen dan ook vaak te luieren in schuilhutjes in de bomen, maar gelukkig zie je ze ook regelmatig door de tuin wandelen.  

Rode panda in boom
Avifauna Scheurkader

De panda's leven samen met vogels in de Oosterse tuin!

BELEVENISSEN VAN AVIFAUNA

BELEVENISSEN VAN AVIFAUNA

Papegaai Gespiegeld

Kom je ook langs bij de Oosterse tuin?

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons park en wil je het nou wel eens met eigen ogen zien? Kom dan gezellig op bezoek! Een ticket is zo geboekt en op onze plattegrond kun je alvast jouw rondje park bepalen. Tot snel!
Avifauna Scheurkader