Maki Tail
Vallende Vijgen 2
BELEVENISSEN

Argentijnse Cerrado

Waar het Nuboso-eiland de tropische bossen van Zuid-Amerika nabootst, geeft de naastgelegen Argentijnse Cerrado de beleving van de Zuid-Amerikaanse pampa. Op deze graslanden leven de nandoes samen met vicuña’s, kuifhoenderkoeten en zelfs de reuzenmiereneter.

Informatie over de Argentijnse Cerrado

De Cerrado waarnaar dit gebied verwijst, is een uitgestrekt ruig savannegebied in Zuid-Amerika. In Avifauna vind je dat weerspiegeld in de begroeiing, afgewisseld met rotsblokken, twee watervallen en een meanderend riviertje waarin de zwarthalszwanen zwemmen.  De mara’s hebben een eigen gebied waar je tussen de dieren door mag wandelen. Zo zie je deze supersnelle knaagdieren van heel dichtbij!  

In de Cerrado zijn diverse uitkijkpunten aangebracht, van waaruit je het hele gebied kunt overzien. Daar zie je pas goed hoe afwisselend het landschap is, dus let op: misschien heb je sommige dieren wel gemist, omdat ze zich schuilhouden in de veelzijdige natuur van dit gebied!   

Argentijnse Cerrado
Avifauna Scheurkader

Reuzenmiereneter op zoek naar voedsel!

Play Video

BELEVENISSEN VAN AVIFAUNA

BELEVENISSEN VAN AVIFAUNA

Papegaai Gespiegeld

Kom je ook langs op de Argentijnse Cerrado

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons park en wil je het nou wel eens met eigen ogen zien? Kom dan gezellig op bezoek! Een ticket is zo geboekt en op onze plattegrond kun je alvast jouw rondje park bepalen. Tot snel!
Avifauna Scheurkader