Rode Panda
VOGELPARK AVIFAUNA

Speeltuin Alphen aan den Rijn

Een speeltuin in Alphen aan den Rijn, waarbij je de hele dag lekker buiten kunt struinen, klimmen en springen? Die ligt in Avifauna! Want Avifauna is niet alleen een vogelpark en dierentuin, er is ook een heel gave speeltuin. Kom langs en laat je verrassen door onze superglijbaan, megatrampoline en jungle-rivier met bootjes!

Papegaai Gespiegeld

Dé speeltuin van Alphen aan den Rijn en omgeving vind je in Avifaunal

Behalve lekker spelen in een speeltuin, zijn kinderen ook dol op het beleven van avonturen. Dat kan in ons park, want je komt oog in oog te staan met de grootste vogel ter wereld en kunt gewoon tussen de halfapen rondlopen. Dit kan bijvoorbeeld in het Madagaskargebied.

Bezoek de spelende aapjes

Breng een bezoekje aan het Afrikaanse Madagaskargebied en zie hoe de halfaapjes met elkaar spelen. Ze zijn heel nieuwsgierig en komen je graag gedag zeggen. Er leven in dit gebied ook verschillende Afrikaanse vogels en wilde cavia’s. De dieren in het gebied worden dagelijks gevoerd, terwijl de verzorger een voederpraatje houdt. Hij vertelt dan allerlei leuke weetjes over de dieren. Als je hierbij wilt zijn, bekijk dan ons dagprogramma op de website. Hier vind je ook de tijden waarop de andere dieren worden gevoerd.

Kom naar de Lori Landing en vogeldemonstraties

Een bezoekje aan de Lori Landing is een belevenis op zich. In dit stukje Australië leeft een grote kolonie regenbooglori’s en je mag deze papegaaitjes zelf voeren. Met een cupje nectar in je hand komen ze snel bij je om dat lekkers op te smikkelen! Bij de grote vijver in het park worden indrukwekkende vogeldemonstraties gegeven, met onder andere ara’s, roofvogels en lepelaars. Tijdens zo’n demonstratie vliegen de vogels dicht om je heen en vertelt de verzorger van alles over ze. 

Het hoogtepunt van de dag: de speeltuin!

Ook al vinden kinderen de vogels en dieren nog zo geweldig, de speeltuin heeft altijd een enorme aantrekkingskracht. In de speeltuin kunnen ze lekker hun eigen gang gaan en zijn ze helemaal in hun element. Roetsjen van de superglijtoren, springen op de grote trampoline, avonturen beleven op het jungle-eiland en klimmen en klauteren door het woestijngebied; er is genoeg voor uren speelplezier. En dan is er ook nog een uitkijk-vogeltoren, zijn er mini-graafmachines, mini-auto’ s en nog veel meer!  De volwassenen kunnen een oogje in het zeil houden op het terras ernaast, onder het genot van een drankje.

Boek je tickets eenvoudig online

Zie je een dagje speeltuin, vogelpark en dierentuin wel zitten? Boek dan je tickets alvast online, zo kun je bij de kassa snel doorlopen. Als je meerdere keren naar het park wilt komen, kijk dan naar ons voordelige jaarlidmaatschap. Heb je nog vragen? Onze medewerkers zijn bereikbaar via telefoonnummer 0172 – 256 256.

Avifauna Scheurkader