Rode Panda
VOGELPARK AVIFAUNA

Schoolreisje of BSO uitje bij Avifauna

Ben je op zoek naar het leukste schoolreisje voor jouw klas van de basisschool? Avifauna is een vogelpark en dierentuin ineen met een flinke speeltuin. Ons park ligt centraal in Nederland (Alphen aan den Rijn – Zuid-Holland) en is makkelijk bereikbaar. Bij een bezoek aan ons park maak je een wereldreis door verschillende continenten, met de daar wonende vogels en dieren. Goed voor een dag vol avonturen beleven die zowel avontuurlijk als educatief zijn! Lees meer over de mogelijkheden en bekijk het dagprogramma. Avifauna verwelkomt de hele klas voor een onvergetelijke schoolreiservaring.

Papegaai Gespiegeld

Educatief onvergetelijke schoolreisje

Bij Avifauna draait het niet alleen om vermaak; we streven ernaar om elke bezoeker, jong en oud, iets te leren over de natuurlijke wereld om ons heen. Onze activiteiten zijn ontworpen met het oog op zowel vermaak als educatie, zodat elke ontdekking een avontuur op zich is. Het gevarieerde aanbod benadrukt de brede waaier aan educatieve activiteiten en soorten die Avifauna te bieden heeft.

Met ongeveer 230 diersoorten is Avifauna meer dan alleen een vogelpark. Over de jaren heen hebben we ook kleine zoogdieren verwelkomd, die harmonieus samenleven met onze gevederde bewoners in natuurlijke omgevingen. Van kleurrijke papegaaien en elegante flamingo’s tot de fascinerende kleine pinguïns, elk dier heeft zijn eigen verhaal te vertellen. Op onze website stellen we graag al onze bijzondere bewoners aan je voor, maar er gaat natuurlijk niets boven een ontmoeting in het echt!

educatief schoolreisje bij avifauna

Dagprogramma schoolreisje basisschool

Hoe ziet zo’n schoolreisje er bijvoorbeeld uit? Na aankomst wordt een begeleider verwelkomd met een korte introductie over wat ze die dag kunnen verwachten. Vervolgens kunnen ze genieten van de vele spannende attracties die Avifauna te bieden heeft, zoals vogeldemonstraties, het verkennen van de verschillende vogelhabitats en het voederpraatje. De dag is gevuld met leerzame en vermakelijke activiteiten die zowel informatief als spannend zijn voor de kinderen.

Dagprogramma bekijken

Bij aankomst krijg je een actueel overzicht van al het leuks dat er die dag te beleven valt. Denk aan: vogeldemonstratie en voederpresentaties.

Nuboso eiland ontdekken

Jullie kunnen de dag van het schoolreisje beginnen met een bezoek aan het Nuboso eiland, waar je in het verhaal van Zuid-Amerika waant. Hier klimmen en klauteren verschillende soorten dwergapen over touwen en bomen: keizersnorrebaardtamarins, witgezichtsaki’s en rode titi’s. Die namen zeggen waarschijnlijk nu nog niet veel, maar dat is na een dagje Avifauna heel anders!

Lori’s voeren

Heel bijzonder om mee te maken, is de activiteit van het voeren van de regenbooglori’s. Deze honingpapegaaien leven samen met blauwwanghoningeters en maskerkieviten in de Lori Landing, een klein stukje Australië. De lori’s zijn gek op aandacht én eten, dus als je zelf een cupje nectar in je hand neemt vliegen ze direct naar je toe.

Madagaskargebied ontdekken

Daarna kun je naar het Madagaskargebied. Je bent nu in Afrika beland en kunt bij je wandeling oog in oog komen te staan met kraanvogels en parelhoenders. Deze vogels zijn vaak wat schuw en dat zijn de andere bewoners van dit gebied zeker niet. De nieuwsgierige halfaapjes komen namelijk maar wat graag een kijkje bij je nemen. Als je tijdens een voederpraatje door de verzorger langskomt weet je helemaal zeker dat je deze ringstaartmaki’s en rode vari’s van heel dichtbij kan beleven.

Spelen in de speeltuin en lunchen

Daarnaast bieden we de mogelijkheid om eten en drinken toe te voegen aan het schoolreisje voor extra gemak, met opties beschikbaar voor afhalen. In onze avontuurlijke speeltuin kunnen de kinderen zich helemaal uitleven. De gigantisch hoge toren met superglijbanen trekt meteen alle aandacht en blijft leuk, ook na vele keren naar beneden roetsjen! Op het grote springkussen is het heerlijk duikelen en springen. Er staan nog veel meer speeltoestellen en er is een skelterbaan!

Op het terras kunnen juffen, meesters en begeleidende ouders genieten van een lekker drankje, terwijl ze tegelijkertijd een oogje op de buitenspeeltuin houden. De lunch en drankjes kunnen jullie zelf meenemen, of laten verzorgen door ons.

Vogeldemonstratie

Ben je klaar om versteld te staan? Bij de vogeldemonstraties van Avifauna nemen onze verzorgers de gelegenheid om jou te laten zien hoe de vogels zich in de natuur gedragen. Als toeschouwer maak je dat van heel dichtbij mee. Je hoort de neushoornvogels al van verre komen aanvliegen en je ziet hoe de ara’s samen cirkelen boven de grote vijver. Roofvogels duiken doelgericht naar hun prooi en de Afrikaanse lepelaars gebruiken hun speciale snavel om voedsel te zoeken.  

Bekijk ook onze instructievideo voor schoolreisjes en BSO-uitjes.

Schoolreis en BSO arrangementen

Het online schoolarrangement kost €9,95 per persoon en is te boeken vanaf minimaal 20 personen. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 2 april en 31 oktober 2024, met uitzondering van de schoolvakanties.

Het arrangement bestaat standaard uit:
Het arrangement is uit te beiden met:
De dagelijkse activiteiten zijn ook geschikt voor het voortgezet onderwijs.

Combi-arrangement Archeon

Haal nog meer uit jullie schoolreisje en boek een combi-arrangement dat toegang biedt tot Avifauna én Archeon. Zo krijg je het beste uit twee werelden: je ontmoet dieren in de natuur en duikt ook nog eens in het verleden, en dat alles met heel veel speelplezier!

Het combi-arrangement kost €17,50 per persoon en is te boeken tussen 2 april en 31 oktober 2024 van dinsdag t/m vrijdag. Het arrangement bestaat uit het volgende:

Reserveer je schoolreisje online

Ben je bezig met een schoolreis organiseren, waar niet alleen leuke activiteiten worden georganiseerd, maar ook nog is leerzaam? De leukste schoolreisjes regel je bij Avifauna! Avifauna ligt in Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland. Bij het park is voldoende parkeergelegenheid om betaald te parkeren. Het is ook mogelijk om de schoolreisjes voordelig inclusief vervoer te boeken. Ben je enthousiast geworden? Reserveer het schoolreisje dan online. Je kunt de kosten direct betalen, maar ook via een uitgestelde betaallink. Wil je liever eerst met een medewerker van ons park afstemmen? Neem gerust contact met ons op*.  

*Mocht het voorkomen dat het boeken niet mogelijk is, dan kan het zijn dat de capaciteit bereikt is. Je kunt dan contact opnemen via: 0172 – 256256

Schoolreisjes Avifauna: Bezoekersverhalen!

“Een fantastische locatie voor ons schoolreisje met de onderbouw! Avifauna is heerlijk overzichtelijk en voelt superveilig aan, waardoor we ons geen zorgen hoefden te maken. De kinderen hadden een geweldige tijd in de speeltuin!”

Juf Lisa - januari 2024

”Avifauna heeft onze verwachtingen overtroffen tijdens ons schoolreisje! Het park bood een perfecte combinatie van educatie en plezier!”

Meester Peter - Mei 2023

”Avifauna was de ideale bestemming voor ons schooluitje met de jongere leerlingen! Het park bood een veilige omgeving waar de kinderen vrij konden rondlopen en de verschillende dieren konden verkennen”

Juf Sarah - Oktober 2023
Avifauna Scheurkader