Rode Panda
VOGELPARK AVIFAUNA

Educatief uitje met kind

Een educatief uitje met kind is voor veel volwassenen belangrijk. Er samen een gezellig dagje uit van maken en tegelijkertijd spelenderwijs wat opsteken. Dat kan bij Avifauna, want saai is het in ons park nooit. Avifauna neemt je mee in de pracht en praal van het vogelrijk. Sierlijke Afrikaanse kraanvogels, kleurrijke Australische lori’s en imposante Russische zeearenden, iedereen kijkt zijn ogen uit. Overal staan informatieborden over de vogels en dieren en ook worden er voederpraatjes gehouden door de verzorgers, die allerlei leuke weetjes vertellen. In onze grote speeltuin kunnen kinderen zich heerlijk uitleven, dat hoort erbij! En er zijn meerdere horecagelegenheden, waar iets gedronken en gegeten kan worden.

Papegaai Gespiegeld

Spelen en spelenderwijs leren in onze kinderspeeltuin

Spelen en leren gaat hand in hand bij Avifauna. De speeltuin is goed voor uren speelplezier, terwijl je tegelijkertijd heel goed leert klimmen en springen. Je kunt ook eerst kijken op het Nuboso eiland hoe de dwergaapjes daar het goede voorbeeld geven! Op het jungle-eiland beleef je spannende avonturen met attracties zoals graafmachines, mini-auto’s en een megatrampoline. En als je langskomt bij een voederpraatje, bij bijvoorbeeld de pinguïns, aapjes of pelikanen, kun je allemaal vragen stellen aan de dierenverzorgers. De regenbooglori’s, dat zijn kleurige papegaaitjes uit Australië, mag je zelf voeren met een cupje nectar. Zo leer je deze vogels beter kennen. Op de plattegrond op onze website zie je snel waar jouw favoriete dieren hun verblijf hebben. Kom snel langs om ze te begroeten!

Een educatief uitje met kind dat ook avontuurlijk is

Avontuur, gecombineerd met educatie, dat kan bij vogelpark Avifauna. Ga op Nachtsafari in een verblijf waar het dag- en nachtritme is omgedraaid. Daardoor krijg je dieren te zien die overdag eigenlijk slapen, zoals de exotische kiwi. En dan hebben we het natuurlijk niet over de groene vrucht! Of loop langs het brakwatermoeras en bewonder onze flamingo’s, lepelaars, steltkluten en ibissen. En laat je verrassen in het Madagaskargebied, waar naast allerlei vogels ook schattige ringstaartmaki’s rondlopen. Bekijk het dagprogramma en kies alvast de vogeldemonstraties, voederpraatjes en andere activiteiten waar je bij wilt zijn. Educatieve uitjes voor scholen bieden wij ook aan, bekijk daarvoor ons speciale schoolarrangement. Een combi-arrangement met een bezoek aan museumpark Archeon is goed voor een complete dag vol vertier en educatie.

Boek de tickets eenvoudig en snel online

Kom binnenkort alles te weten over jullie lievelingsdieren en boek je kaartjes direct online! Dan merk je direct dat een leuk en leerzaam uitje met je kind niet duur hoeft te zijn. Wil je eerst nog meer informatie? Kijk dan op onze website bij de Veelgestelde vragen of bel naar 0172 – 256 256.

Avifauna Scheurkader